FIT Hanenburg

FIT Hanenburg: advies, revalidatie en preventie

Op het voetbalterrein van de HV & CV Quick bevindt zich FitHanenburg, de verenigingslocatie van onze praktijk.

Rechts naast de grote tribune is een ruimte waar gewerkt kan worden aan herstel en revalidatie, onder begeleiding van onze collega Arnoud Trappenburg.

Behalve goede behandelmogelijkheden zijn er ook ruime trainfaciliteiten, zowel binnen de locatie zelf als op het direct aangrenzende kunstgrasveld. Tevens ligt het bos, de duinen en het strand in de directe omgeving,  voldoende mogelijkheden dus om een ieder gericht en sportspecifiek te begeleiden bij zijn of haar herstel.

Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht voor vragen of advies. Onze volledige maatschap met al hun specialismen staan garant voor een goede, snelle en gespecialiseerde benadering van uw specifieke hulpvraag.

We stellen ons open voor alle Quickers en buurtbewoners, ongeacht hun leeftijd.

Het Athletic Skills Model (ASM)

Afgelopen weken hebben Arnoud en Gijs een vijftal cursusbijeenkomsten gevolgd met als doel zich te specialiseren in het ASM. Tezamen met diverse trainers van de HV & CV Quick hebben we ons verdiept in de trainingsvariabelen en opbouw bij de jeugd. Dit model wordt al jaren met veel succes toegepast bij de jeugd van oa Ajax, en is gebaseerd op de gedachte dat er in eerste instantie breed motorisch opgeleid moet worden alvorens zich te specialiseren in een sport.

De vele motorische grondvormen van beweging bij diverse verschillende sporten kunnen helpen bij het ontwikkelen van atletisch vermogen bij de jeugd.

Een zeer belangrijke pijler van het ASM is gericht op de trainbaarheid van de kinderen, waarbij niet wordt gekeken naar de leeftijdsklasse waarin men speelt, maar naar de groeifase van het individuele kind. Deze groeifases kunnen immers fors verschillen, denkend aan de grote lengte verschillen binnen een team in bv de D- en C-jeugd. Deze verschillen hebben direct gevolg voor de fysieke belastbaarheid binnen het sporten met daaraan gekoppeld mogelijk vergrote kans op blessures.

Aangezien wij veel geblesseerde sporters zien uit de jeugdafdeling van Quick kunnen ook wij, vanuit de ASM gedachte, onze (para)medische kennis koppelen aan de trainingsvisie en opbouw die er binnen de jeugdafdeling op Quick heerst.

FIT Hanenburg, FIT worden en FIT blijven, je leven lang!

De directe betrokkenheid bij de vereniging Quick en haar leden, schept eveneens de mogelijkheid om een rol te spelen bij het inventariseren en begeleiden van de sportspecifieke blessures die zich voordoen bij de verschillende leeftijdsklassen.

Hierbij willen we graag een preventieve rol spelen, teneinde het blessureleed in de jeugd en senioren te minimaliseren. Daarbij kan worden gedacht aan adviezen mbt trainingsopbouw, fysiologie en mn belastbaarheid in de diverse leeftijdsklassen.

FitHanenburg maakt deel uit van de medische commissie van de HV & CV Quick, die in het leven is geroepen om verenigingsbreed medische zaken (in de ruimste zin van het woord) aan de orde te stellen en te begeleiden waar mogelijk.

 

Blessurespreekuur:

We zijn gedurende de week altijd bereikbaar om uw klacht op korte termijn te beoordelen en van een goed advies te voorzien. Eventuele noodzakelijke behandelingen zullen hier direct op volgen en aan de hand van uw behandeldoel zal er een behandelplan worden uitgeschreven. In de praktijk is het herstel tot volledige sportbelastbaarheid een vaak gevolgde route. Dit kan op onze locatie FitHanenburg vanaf de eerste behandelfase tot hersteltraining in de zaal en uiteindelijk op het veld gerealiseerd worden, onze fysiotherapeuten zijn daarvoor speciaal opgeleid.

 

De intake en het eerste onderzoek met advies is voor Quickers gratis, bereikbaar onder de volgende nummer:

Arnoud Trappenburg                    06-23546989

of via arnoud@fysiovrederust.nl

 

Ook kunt u ons bereiken via de website van Quick (www.quick.nl).

Onder het kopje ‘BLESSURE CHECK’  treft u een drietal fysiotherapie praktijken aan die verbonden zijn aan de vereniging Quick, hierbij treft u ook FitHanenburg aan. Via het mailadres arnoud@fysiovrederust kunt u uw vraagstelling achterlaten, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Vragen?

Heeft u vragen, stuur ons een berichtje en wij mailen u zo snel mogelijk terug.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search